nedjelja, 24. studenoga 2013.

Devetnica Blaženoj Djevici Mariji za uspjeh referenduma

Od 22. do 30. studenoga hrvatski narod molitvom krunice i postom Devetnici Blaženoj Djevici Mariji, Kraljici Hrvata, moli za uspjeh skorašnjeg referenduma koji treba zaštiti brak kao zajednicu jedne žene i jednog muškarca.
Tijekom devetnice svaki dan se moli za oslobođenje od pojedinog ‘’čvora’’ koji guši naš narod. Nakon početne molitve za pojedini dan izmoli se krunica u zajedništvu obitelji, prijateljima, u župi ili molitvenoj zajednici...
Ovu molitvu “Gospi koja razvezuje čvorove” običavao je moliti i papa Franjo, predavajući u Gospine ruke sve poteškoće i ‘’čvorove’’ kako bi ih ona svojim posredovanjem razvezala.





Zazivom Duhu Svetom... 
Molitva Gospine krunice...

1. dan – petak, 22. studenoga – čvor nevjere i nepouzdanjaBlažena Djevice Marijo, Ti koja si Majka vjere, danas te molimo da razvežeš u našemu narodu i našim obiteljima čvor nevjere i nepouzdanja u Boga te odvajanja od Crkve. Oslobodi nas ovoga čvora grijeha koji nas sputava da primimo Božja obećanja i milosti.

2. dan – subota, 23. studenoga – čvor kulture smrti
Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Majka živih, danas te molimo da oslobodiš naš narod zadaha kulture smrti. Raskini lance koji sputaju naše obitelji da se otvore daru života te da postanu mjesta posvećenja i ljubavi. Majko živih, izmoli nam snagu da poštujemo i branimo svaki ljudski život od njegova začeća sve do prirodne smrti!

3. dan – nedjelja, 24. studenoga – čvor pesimizma i beznađa
Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Zvijezda jutarnja, danas te molimo da oslobodiš naš narod, napose mlade duha pesimizma i beznađa. Razveži ovaj čvor koji priječi mlade da se u nadi i radosti života zauzmu za istinske vrijednosti u našemu društvu!

4. dan – ponedjeljak, 25. studenoga – čvor nepraštanja
Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Kraljica mira, danas te molimo da razvežeš sve čvorove nepraštanja i podjela u našemu narodu, zajednicama i obiteljima. Ulij u naša srca duh jedinstva i ljubavi kako bismo se zajedničkim snagama zauzeli za sveopći vjerski i društveni preporod hrvatskoga naroda!

5. dan – utorak, 26. studenoga – čvor socijalne neosjetljivosti
Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Djevica siromaha, danas te molimo da razvežeš čvorove grijeha koji uvjetuje sve veće socijalno raslojavanje našega društva. Majko, iscijeli rane nastale nepravednom raspodjelom bogatstva i ulij u naša srca revnost da skrbimo za siromašne i ugrožene!

6. dan – srijeda, 27. studenoga – čvor nacionalnoga srama
Blažena Djevice Marijo, Ti koja si velika nada hrvatskoga naroda, danas te molimo da razvežeš čvor odnarođivanja, iskrivljavanja istine o povijesti ovog naroda te iseljavanja iz domovine. U najtežim trenucima naše povijesti opstali smo jedino zahvaljujući tvome moćnome zagovoru. Ne napuštaj nas, naša najvjernija Odvjetnice, ni u ovim teškim vremenima!

7. dan – četvrtak, 28. studenoga - čvor korupcije
Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Ogledalo pravde, danas te molimo da nas oslobodiš čvora korupcije koji guši naše društvo. Daj nam snage da odbacimo duh nepoštivanja zakona i pristajanja na kompromise!

8. dan – petak, 29. studenoga – čvor struktura grijeha
Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Prijestolje mudrosti, danas te molimo da se politički, akademski i medijski život našega društva oslobodi struktura grijeha koje priječe njegov razvoj u skladu s Božjim zakonima. Kraljice proroka, izmoli nam muškarce i žene pune Duha Božjega koji će voditi naš narod prema pravednosti i miru!

9. dan – subota, 30. studenoga – čvor obezvrjeđenja obiteljskog života
Blažena Djevice Marijo, Ti koja si Kraljica obitelji, danas te molimo da razvežeš čvor grijeha koji obezvrjeđuje brak i uništava naše obitelji, a svezan je duhom hedonizma i relativizma. Kraljice obitelji, izmoli nam pobjedu u trajnoj borbi za zaštitu naših obitelji!

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.